בואו גלו איתי ביחד את כוחה המרפא של האמנות. כמטפלת באמנות מזה שנים, למדתי לספק מרחב בטוח ומטפח עבור אנשים בכל הגילאים לחקירה של הרגשות שלהם, למצוא ביטוי עצמי ולקדם צמיחה אישית כפועל יוצא.
אם אתם מחפשים תמיכה רגשים לילדכם או אפילו לעצמכם, סיכוי סביר שיש לך כמה שאלות לגבי הטיפול.
להלן, תמצאו תשובות לכמה פניות נפוצות שיעזרו לכם להבין כיצד טיפול באמנות יכול להועיל לכם וליקיריכם.
לא, זה טיפול באמנות לא כפייה באומנות. המטפלת באמנות צריכה ליצור מרחב בטוח ולא שיפוטי שבו ילדכם יכול לבחור האם לשתף וכמה לשתף על יצירות האמנות שלו כפי שהוא מרגיש ובקצב שלו.
מטפלים באומנות הוכשרו ליצור סביבה טיפולית, תומכת ומטפחת לילדים. תמיד מתחילים בבניית מערכת יחסים מבוססת אמון עם ילדכם, ויספקו תמיכה רגשית והדרכה לאורך תהליך הטיפול באמנות.
תופתעו אבל כן, טיפול באמנות עדיין מועיל במקרים כאלה. זאת כיוון שההתמקדות אינה ביצירת יצירות מופת "אמנותיות" אלא בתהליך של ביטוי עצמי וגילוי עצמי. בטיפול באומנות נעשה שימוש בחומרים ובטכניקות שונות, והמטפל יתאים את הגישה לתחומי העניין והעדפות של ילדכם כדי לעזור לו להפתח. המטרה היא לא היצירה שעל הקנבס אלא תהליך היצירה וההבעה של הילד.
בהחלט! טיפול באמנות יעיל במיוחד לילדים הנאבקים בהבעה מילולית. באמצעות יצירת אמנות, ילדים יכולים לתקשר ולחקור את רגשותיהם, מחשבותיהם וחוויותיהם בצורה לא מילולית וסמלית.
מטפלות באומנות מיומנות בניווט בנושאים רגישים. הן יודעות לספק מרחב בטוח ותומך לילד שלכם להביע ולחקור את הרגשות הללו. המטפל ינחה את התהליך, ויבטיח שהילד שלכם ירגיש נתמך ומובן לאורך כל הדרך.
לא, טיפול באמנות אינו עוסק בשיפוט או ביקורת על יצירות אמנות. כאמור איכות היצירה לא רלוונטית בתהליך, אלא ההתמקדות היא בביטוי האישי, במשמעות ובבחירות שמאחוריה. המטפלת באמנות תמיד ניגשת ליצירות האמנות באמפתיה וכבוד.
טיפול באמנות עוסק במספר היבטים של התפתחות הילד, כולל כישורים רגשיים, קוגניטיביים וחברתיים. כאשר אחד מהם משתפר זה באוטומטית משפיע על תחומים אחרים בחיים. זה מקדם מודעות עצמית, מגביר את ההערכה העצמית, משפר את יכולות פתרון בעיות ומטפח אסטרטגיות התמודדות בריאות.
כן ולא, כהורה, אתה ממלא תפקיד חשוב בתהליך הטיפולי, אך גם יחסי האמון בין המטופל (הילד) למטפלת חשובים. עם זאת מטפלים באמנות מרבים לערב את ההורים בתהליך הטיפולי באמצעות עדכונים כלליים שוטפים, התייעצויות או אפילו פגישות משותפות אם זה מקובל על ההורה ועל הילד. תקבלו מידע על התקדמות ילדך ותוכל לשתף פעולה עם המטפל כדי לתמוך בתהליך הצמיחה של הילד שלך.
חפשו מטפלים באומנות עם רישיון והסמכה, שהם מנוסים עם ניסיון רלוונטי בעבודה עם ילדים. אבל שימו לב שניסיון והסמכה לא בהכרח מעידים על טיפול אפקטיבי בסופו של יום, שכן הקשר בין המטפלת למטופל קריטי, לכן חשוב לבחור מטפלת שמצליחה ליצור חיבור עם הילד (בנוסף כמובן להסמכות וניסיון רלוונטי).
אפשר להציג את הטיפול באמנות כזמן מיוחד לביטוי, יצירה וחקירה של רגשותיו וחוויות מהיומיום. תדגישו שהמטפלת באמנות נמצאת שם כדי לתמוך ולעזור, והבטיחו להם שהמחשבות שלכם ויצירות האמנות שלהם יכובדו ויישמרו בסודיות.
קחו את הזמן, שבו וקראו את השאלות הנפוצות הללו כדי ללמוד עוד על טיפול באמנות. אם יש לכם שאלות נוספות או שאתם מוכן לעשות את הצעד הבא, בואו נדבר! זמינה לכם גם בווטסאפ.
כתיבת תגובה